nieuws

Video van de week: Berlijn als decor van het leven

Geen categorie

‘Architectuur is het decor van het leven’, aldus Ben van Berkel in een interview met de Volkskrant. Berlijn is ditmaal het decor in de video van de week. Als een van de meest creatieve steden van Europa kent de stad een enorme diversiteit aan mensen en plekken. Strak gemonteerd op de muziek toont het filmpje Berlijn in al zijn glorie.

De focus ligt op de stroom van mensen in de stad. Vanuit verschillende perspectieven wordt de dynamiek van de metropool in beeld gebracht. Door het gebruik van verschillende montagetechnieken wordt een extra laag toegevoegd, waarmee gespeeld wordt met het ritme en de beweging van de stad. Het ‘decor’ bestaat zowel uit onbekende als bekende plekken zoals Alexander Platz en de Oerbaumbrücke.

 

Onze stagiair Willem Wopereis maakte het filmpje als studieproject aan de architectuurfaculteit van de TU Berlin. Klik op onderstaande afbeelding om af te spelen.

Het interview met Ben van Berkel is hier te vinden.

 

Reageer op dit artikel