nieuws

Installatie door UNStudio in Xintiandi (Shanghai)

Geen categorie

UNStudio heeft een spiegelende installatie ontworpen voor het winkelcentrum Xintiandi Style Retail Mall in Shanghai. De bezoekers lopen door een sort schuin over de winkelstraat geplaatste poort, waarin ze zichzelf en hun omgeving weerspiegeld zien.

Installatie door UNStudio in Xintiandi (Shanghai)

De installatie, die onderdeel uitmaakt van de RIBA Shanghai Windows Project 2014, onderzoekt de rol van de etalage in Shanghai. Ben van Berkel: “De installatie verhoudt zich tot de cultuur van het consumeren, met respect voor niet alleen het winkelen zelf, maar ook voor de bijbehorende beelden: beelden van onze omgeving, van onze stad, van de gebouwen en de mensen om ons heen en, natuurlijk, van onszelf.”

De dertig meter lange poort omlijst de entree van de Xintiandi Style Retail Mall. In die dertig meter wordt de installatie, in één enkel architectonisch gebaar, van muur dak en van dak weer muur. Van Berkel: “We wilden het publiek vangen in een soort caleidoscopische catwalk – een plek om te zien en gezien te worden, maar dan om verrassende manieren en binnen een nieuw perspectief op onze omgeving.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels