nieuws

Intrinsieke duurzaamheid

Geen categorie

Volgens de overlevering hebben de Inuit meer dan vijftig woorden voor sneeuw. Recent onderzoek toont echter aan, dat het niet zozeer gaat om woorden voor sneeuw, maar woorden over sneeuw.

Intrinsieke duurzaamheid

 

 

 

 

Het mag een groot gemis worden genoemd dat datzelfde niet het geval is voor het begrip ‘duurzaamheid’ in onze contreien. Want alhoewel het belang van duurzaamheid unaniem wordt onderstreept door de vakgemeenschap, is er geen consensus over wat duurzaamheid nou precies is.

Er zijn ontelbaar veel vormen van duurzaamheid die van toepassing zijn op specifieke ontwerpaspecten. Ditmar Henkel toont in zijn verhaal in het maartnummer aan dat er manieren zijn om het containerbegrip ‘duurzaam’ uit te diepen en effectiever in te zetten in het ontwerpproces.  .

Reageer op dit artikel