nieuws

Debat Double Dutch en prijsuitreiking #JAPrijs

Geen categorie

Het boek Double Dutch van Bernard Hulsman kreeg na verschijning wisselende kritieken. De een was lovend, de andere vernietigend. Op sociale media en op de website Archined liepen de gemoederen hoog op. Tijdens de prijsuitreiking van de JAprijs op vrijdag 19 december worden de uitgebreide tweede druk en de Engelstalige versie van het boek gepresenteerd. Ter gelegenheid zal er een debat plaatsvinden tussen criticasters en fans van de publicatie.

Debat Double Dutch en prijsuitreiking #JAPrijs

Wie de deelnemers aan het debat een beetje kent, weet dat de confrontatie niet zal worden geschuwd. Onder leiding van JaapJan Berg, oud-redacteur van het NAi-Jaarboek, wordt gedebatteerd over Bernards inzichten, zijn keuzes en de sterk wisselende reacties op de eerste druk van Double Dutch.

Participanten aan het debat zijn onder andere Bouwkunde docent en theoreticus Hans Teerds, Auteur Bernard Colenbrander, architect Sascha Glasl, vakredacteur Sander Woertman en en BNA programmamaker Pepijn Bakker. Iedereen die zich toentertijd mengde in het Double Dutchdebat is van harte uitgenodigd om dit gedenkwaardige moment in de vaderlandse architectuurgeschiedenis te herleven en wellicht nieuw leven in te blazen.

Uitreiking #JAprijs

Naast het bovengenoemde debat is er die dag nog veel meer te doen in het MOSA Architectural Center op IJburg. Zo wordt voorafgaand aan het debat om 16.00 uur de Jonge Architecten Prijs 2014 uitgereikt. De jury bestaande uit Pepijn Bakker, Sascha Glasl, Hans Hammink en Sander Woertman zal de beste plannen van de 2e ronde bespreken [uit de 18 ontwerpen voor de vervangende nieuwbouw van Zeeburgerpad 51, het linkerdeel van het huidige kunstcentrum P/////AKT], de drie beste plannen een prijs geven en de uiteindelijke winnaar van de #JAPrijs 2014 bekendmaken. De winnaar ontvangt een bedrag van €2500,- beschikbaar gesteld door sponsors Alcoa Architectuursystemen en de BNA.

Uitreiking  #AvhJ Prijs 2014

Na het debat wordt bekendgemaakt wie zich een jaar lang ‘NL Architect van het Jaar’ mag noemen. Aan deze prijs is een geldbedrag van €5.000,- verbonden, alweer voor de achtste maal mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Alcoa Architectuursystemen uit Harderwijk.

Borrel en aanmelden

De middag wordt afgesloten met de traditionele aangeklede borrel bij Mosa. Aanmelden kan gratis via info@architectenwerk.nl.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel