nieuws

Design van de week: Vinoos

Geen categorie

Food design is al een jaar of wat hip. In de Westergasfabriek opent dit weekend Meesterlijk, een jaarlijks terugkerend evenement waar een spannende mix van ontwerp, eten en toegepaste kunst wordt geserveerd. Naast ontwerpen van onder andere Jonghlabel, Joep van Lieshout en Joost van Veldhuizen is er ook eetbaar design. Wat te denken van echte WINE gums voor volwassenen?

 

De WINE gums van VINOOS by AMS zijn volgens de ontwikkelaars het perfecte alternatief voor mensen die al vroeg in de middag snakken naar dat eerste glas wijn. Er zit geen alcohol in het snoepgoed, maar verder doen de WINE gums in niets denken aan de normale winegums in allerlei chemische fruitsmaken. Ze zijn alcholvrij, maar als we de website moeten geloven benadert de WINE gum qua smaak een normaal glas wijn. Er zou zelfs sprake zijn van een heuse “afdronk”.

Het idee voor de WINE gums ontstond toen Mireille Reuling in 2012 een kunstinstallatie ontwikkelde waarmee werd getracht ‘Het relaxte gevoel van de eerste slok wijn’ te realiseren, ‘zonder dat er daadwerkelijk gedronken wordt.’ De WINE gum vertaalde hierin het ‘smaakzintuig’. Ondertussen is het snoepgoed voor volwassenen doorontwikkeld en verkrijgbaar in de smaken rode Merlot en witte Chardonnay.

Als productontwerp zijn de WINE gums een mooie combinatie tussen ontwerp, conceptdenken en food design. Ze zijn perfect op hun plek tijdens Meesterlijk.

  

Reageer op dit artikel