nieuws

Video van de Week: Foundation Louis Vuitton van Gehry

Geen categorie

Iedere week selecteert de redactie van de Architect de Video van de Week. Dat is een kort filmpje dat een connectie heeft met het werkveld van de architect. Video’s van de Week vallen op, omdat ze informatief, inspirerend, mooi gemaakt of soms gewoon entertainment. Deze week hebben we een prachtig filmpje voor je van de totstandkoming van Foundation Louis Vuitton.

Ruim zes jaar na de start van de bouw, wordt op 27 oktober het gebouw van de Louis Vuitton Foundation for Creation geopend voor publiek. Het museum is van de hand van Frank Gehry, bekend van het Guggenheim Museum in Bilbao. De ‘Fondation Louis Vuitton’ (FLV) is een spectaculair gebouw, waar de Architect al eerder over berichtte. Het staat in Parijs en telt 7.000 m2 aan bruikbaar vloeroppervlak, waarvan 3.850 m2 gebruikt zullen worden als expositieruimte. Twaalf glazen ‘zeilen’ van in totaal 13.500 m2 omsluiten een wit kern, die in de volksmond al de bijnaam ‘de ijsberg’ heeft gekregen. Net als de buitenkant, wordt het interieur ook gekenmerkt door curves: gekromde, stalen kolommen en houten balken leveren een sterk staaltje architectuur. De eveneens gekromde wanden zijn bekleed met in totaal 19.000 Ductal-panelen. In de Video van de Week zie je het gebouw in ontwikkeling, van conceptschetsen tot constructiefoto’s. 

  
Klik op bovenstaande afbeelding om de video te bekijken.

Reageer op dit artikel