nieuws

Prijsvraag – De toekomst van het Wonen

Geen categorie

Havensteder daagt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan amateurs en professionals uit een bijdrage te leveren aan de toekomst van het wonen en de toekomst van de stad. Meedoen? Inzenden kan tot 30 november.

Prijsvraag – De toekomst van het Wonen

 

 

 

Wonen is in beweging. De klassieke wooncarrière (van bij ouders thuis naar eigen kamer/huisje naar een eengezinswoning met kinderen en na je 55e een ouderenappartement) raakt achterhaald.

Betaalbaarheid van het wonen is voor steeds meer mensen een issue. Maar ook flexibiliteit: woonwensen veranderen steeds sneller, bijvoorbeeld door veranderende gezinssituaties, combinatie van werk & privé of privé & zorg aan huis. Willen we nog wel een eigen huis? Of willen we vooral een plek om samen te zijn? En wat is dan een eigen huis? Wat bepaal je zelf en wat wordt voor je bepaald? Betaal je voor een huis of verdien je aan je huis?

Een jury uit het vak beoordeelt de inzendingen van professionals en vanuit ZOHO, het ontwikkelingslab in de stad. De jury bestaat uit: Arnold Reijndorp (stadssocioloog), Han van den Born (KCAP), Pinar Coskun (Stichting Proefhof), Hans Karssenberg (STIPO), Susanne Volder (& Associates) en Hedy van den Berk, bestuurder Havenmeester. Zij kiezen vijf potentiële winnaars. Die pitchen hun idee tijdens een bijeenkomst met de jury. Daarna wordt/worden de winnaar(s) bekend gemaakt.

De winnaar(s) krijgt 15.000 euro om het idee uit te werken tot een realiseerbaar concept waarvoor 50.000 euro beschikbaar is. Is een hoger budget nodig, dan spant Havensteder zich samen met de winnaar(s) in om financieringspartners te vinden.

Meer informatie over de prijsvraag

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel