nieuws

DDW 2014 tip 4: Drie keer jong talent

Geen categorie

Er is zoveel te doen tijdens de Dutch Design Week dat keuzestress onvermijdelijk is. De redactie van de Architect helpt. De komende twee weken tippen we elke dag iets wat je niet mag missen. Vandaag: de nieuwe generatie ontwerpers, waar vind je ze?

DDW 2014 tip 4: Drie keer jong talent

De toekomst van design en architectuur ligt in de handen van een nieuwe generatie ontwerpers. Ze creëren, innoveren en maken de wereld een stukje mooier. Niet voor niets is de Graduation Show van de Design Acadamy al jaren vaste prik op de Dutch Design Week. Maar er is meer! Hieronder vind je drie van de – volgens ons – meest veelbelovende verzamelexposities van de DDW 2014.

1: Expositie – Mind The Step

Je ziet het al in je smartphone, waar telefoon, camera en computer gecombineerd zijn tot één pocket size-object: het ontwerp van de toekomst is geen losstaand object, maar combineert verschillende disciplines. TU Eindhoven en Design United (een collaboratie van de TU Eindhoven, TU Delft en Universiteit Twente) hebben daarom hun handen ineen geslagen in de expositie ‘Mind The Step’. Alle aspecten van de ontwerpwereld komen voorbij: van architectuur tot zorgrobots, van lichtontwerp tot 3D-geprint textiel.

Mind The Step is elke dag te zien van 11:00 – 18:00 uur in het Klokgebouw in de Strijp Area. Zaterdag 18 oktober om 14:00 uur vindt de opening plaats. Toegang is alleen mogelijk met een passe partout of een apart kaartje voor het Klokgebouw. Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling.

2: Expositie – Academy Fine Arts & Design Maastricht

Ook volgens de Maastricht Academy of Fine Arts and Design (MAFAD) is interdisciplinair ontwerpen de toekomst. De ontwerper niet alleen de conceptuele bedenker, maar ook de initiator tussen verschillende disciplines. De industriële kant van het ontwerpen, de toepassing van nieuwe en innovatief materiaalgebruik, het menselijk lichaam en de sociale context spelen een belangrijke rol binnen de opleiding. De afdeling Design heeft een selectie gemaakt van voorbeeldige examenprojecten. De tentoonstelling is te zien in AirClad, direct naast de ruimte van Yksi. Meer informatie over de tentoonstelling van de Limburgse talenten vind je hier

3: Expositie – Young designers & small studios @ Piet Hein Eek

De bekende sloophoutontwerper Piet Hein Eek geeft jonge talenten de kans om hun werk te tonen in zijn fabriek. Hij stelt zijn evenementenzaal beschikbaar voor ontwerpers van allerlei vakgebieden. Onder andere Studio Pepe HeykoopDE LUCHTPOST en textielontwerpers by mölle exposeren hun verrassende producten in de ontwerpfabriek van Piet Hein Eek.

Young designers & small studios is de hele week (gratis) te zien van 10:00 – 21:00 uur. Meer informatie is hier te vinden.

Alle bovengenoemde tentoonstellingen zijn te vinden in de Strijp Area. En als je er toch bent, neem dan gelijk een kijkje bij Yksi!

Reageer op dit artikel