nieuws

Agendatip: Hertzberger over Structuralisme toen en nu

Geen categorie

Aanstaande donderdag gaat Herman Hertzberger in de lezing ‘Structuralisme toen en nu’ in op zijn eigen ambities binnen de architectuur. Aan de hand van zijn eigen oeuvre gaat hij in op de Nederlandse bijdrage aan de moderne architectuur. Samen met de tentoonstelling ‘Structuralisme’ levert dit een interessante kijk op de Nederlandse architectuur.

Agendatip: Hertzberger over Structuralisme toen en nu

 

 

 

Herman Hertzberger levert in zijn lezing ‘Structuralisme toen en nu’ een helder overzicht van zijn eigen werk door de tijd heen, waarbij ook zijn drijfveer om al die jaren zo bevlogen met architectuur bezig te zijn aan bod komt.Vervolgens geeft hij, naar aanleiding van de verschillende aspecten die uit de lezing naar voren komen, een advies aan de toekomstige generatie architecten. 

Hertzberger is curator van de deeltentoonstelling ‘Ruimte maken, ruimte laten’ in Het Nieuwe Instituut. Voor deze tentoonstelling heeft hij gebruik kunnen maken van veel van zijn eigen maquettes, schetsen en notitieboekjes. Dit geeft een beeld van de invloed van het Structuralisme op de ontwikkeling van de architectuur in de twintigste eeuw.

De lezing ‘Structuralisme toen en nu’ is een aanvullend onderdeel op de dubbeltentoonstelling ‘Structuralisme’ in Het Nieuwe Instituut. De lezing vindt plaats op donderdag 9 oktober 2014 om 20.00 uur in het auditorium. Kaarten kosten €7,50 (studenten €3,75) en kunnen online worden besteld.

Reageer op dit artikel