nieuws

Publiekscentrum Domplein heet voortaan DOMunder

Geen categorie

DOMunder, zo heet het toekomstige publiekscentrum onder het Domplein. Het ondergrondse publiekscentrum maakt de verhalen van 2000 jaar Nederlandse geschiedenis die onder het Domplein verborgen liggen zichtbaar en beleefbaar. Op 2 juni opent DOMunder haar deuren.

 

DOMunder krijgt een omvang van 350 m2 en een diepte van bijna 5 meter. De entree komt in het hart van het Domplein, tussen Domtoren en Domkerk. Glazen vensters in de bestrating verbinden de werelden onder en

boven het plein.

Bezoekers ervaren in de door JDdV architecten geschapen belevingswereld de opeenvolgende perioden van bloei en verval vanaf het moment dat de Romeinen rond 45 n. Chr. het castellum Traiectum bouwden. Centraal in het verhaal staat de tornado die in 1674 het schip van de Domkerk ruïneerde.

 

Reageer op dit artikel