nieuws

OS 2014 Sotsji – Bolshoy Ice Dome

Geen categorie

Een bevroren zilverkleurige druppel is de inspiratie geweest van SIC Mostovik voor het ontwerp van de Bolshoy Ice Dome. Het sportcomplex maakt deel uit van een serie gebouwen die onder de International Ice Hockey Federation vallen. Bolshoy betekent groot (major) en vormt dan ook het belangrijkste stadion van de komende Winterspelen.

Het ijshockeycomplex beschikt naast de Bolshoy Ice Dome over de Shayba Arena en een trainingsijsbaan. Alle locaties in het Coastal deel liggen dicht op elkaar waardoor de reistijd voor atleten en bezoekers wordt beperkt. Het krijgt een capaciteit van 12.000 zitplaatsen.

Na de Spelen gaat de Dome dienen als een sport- en entertainmentcentrum. De Shayba Arena is demontabel en krijgt na het sportevenement een tweede leven.

Reageer op dit artikel