nieuws

Laatste gebouw C-Mine-site baadt in sfeervol licht

Geen categorie

Op het C-Mine-terrein in Genk moet tegen de donkere wintermaanden een nieuwe lichtbaken verrijzen. De oude paardenstallen, het laatste gebouw op de oude mijnsite, ondergaat er immers een restauratie door Urban Dots Studio. Het nieuwe kantoor zal onder meer onderdak bieden aan het bevriende bureau Painting With Light, en wordt ook door hen van sfeervol licht voorzien.

Laatste gebouw C-Mine-site baadt in sfeervol licht

Via een wedstrijd, destijds nog onder de naam A100% architecten, werd dit project binnengehaald door het winnend wedstrijdontwerp in te dienen samen met de kandidaat Painting With Light. Dat zal uiteindelijk zelf zijn intrek nemen op de volledige bovenste verdieping van de oude paardenstallen bij C-Mine met hun kantoren en studioruimte. Painting With Light maakt lichtontwerpen voor erg uiteenlopende klanten. Zo namen ze al projecten op zich voor onder meer een hele rist artiesten, studio 100, bouwprojecten als de mijnschachten van Winterslag en het nieuwe Ghelamco Stadion in Gent. De twee gelijkvloerse kantoren zullen daarnaast eveneens worden verhuurd aan andere creatievelingen.

Lees verder op Architectura.be

De paardenstallen tijdens de renovatie

Reageer op dit artikel