nieuws

Collectiestukken Het Nieuwe Instituut naar Rusland

Geen categorie

Op 1 september vertrekt een bruikleen van meer dan 200 tekeningen, foto’s en maquettes uit de collectie van Het Nieuwe Instituut naar Rusland. De werken maken deel uit van de tentoonstelling ‘Architecture the Dutch Way 1945-2000’ in De Hermitage in St. Petersburg.

Collectiestukken Het Nieuwe Instituut naar Rusland

Architecture the Dutch Way is de eerste retrospectieve tentoonstelling in De Hermitage die gewijd is aan de naoorlogse Europese architectuur. De tentoonstelling laat zien hoe in Nederland het ideaal van gemeenschappelijkheid plaats heeft gemaakt voor meer diversiteit, als uitdrukking van een individualiserende samenleving. De tentoonstelling gaat onder meer in op wederzijdse beïnvloeding en onderlinge relaties tussen Russische en Nederlandse architectuur.

Uit de collectie van Het Nieuwe Instituut wordt werk getoond van onder andere Johan Niegeman, Van den Broek en Bakema, J.J.P. Oud, J.F. Berghoef, S. van Ravesteyn, G. Th. Rietveld, Piet Blom, H. Hertzberger, H. Th. Wijdeveld en H. Maaskant. De bruikleen uit de collectie is aangevuld met werk van een aantal hedendaagse Nederlandse architectenbureaus, zoals MVRDV en Neutelings Riedijk Architecten.

Architecture the Dutch Way, een samenwerkingsproject van Het Nieuwe Instituut en De Hermitage, is van 16 oktober 2013 tot 12 januari 2014 te zien in De Hermitage in St. Petersburg.

 

Reageer op dit artikel