nieuws

Groen licht 500 studentenwoningen Delft

Geen categorie

DUWO is akkoord gegaan met de bouw van 521 studentenwoningen aan Röntgenweg in de Delftse Spoorzone. Gisteren tekende de studentenhuisvester een overeenkomst met Smit’s Bouwbedrijf. De langverwachte nieuwbouw, een ontwerp van Leeuwenkamp Architecten kan daarmee in september beginnen.

Vorig jaar herfst kondigde Duwo, genoodzaakt door het regeerakkoord, een bouwstop af voor het project in Delft en andere nieuwbouwprojecten. Andere corporaties volgden. Het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW), dat borg staat voor investeringen van woningcorporaties, perkte vervolgens voor alle corporaties de borging in. Onlangs werd bekend dat het WSW Duwo weer borging geeft voor nieuwbouwprojecten. Daardoor kan de nieuwbouw in de Spoorzone weer worden opgepakt.

In de nieuwbouw van Leeuwenkamp Architecten aan de Röntgenweg, de eerste in het Spoorzonegebied, komen 521 zelfstandige studentenwoningen. Daarvan hebben er 330 een oppervlakte van 24 m2 en 191 van 18 m2. De (kale) huur van de grootste woningen wordt 340 euro, die van de kleinste ongeveer 315 euro. Verder komen er 141 parkeerplaatsen. De verwachte oplevering van de nieuwe studentenflat is november 2014. Met het project is een investering van 28 miljoen euro gemoeid.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel