nieuws

Van Rijs gastprofessor Bouwkunde Delft

Geen categorie

MVRDV-partner Jacob van Rijs gaat met ingang van 1 september aan de slag als gastprofessor aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Van Rijs gaat Studio Amsterdam leiden, een masterstudio van Architecture and Dwelling met veel internationale studenten. Hij zal ook openbaar toegankelijke lezingen houden en deelnemen aan debatten.

Van Rijs gastprofessor Bouwkunde Delft

 

 

Met de ‘gastprofessoren’ trekt de faculteit nationaal en internationaal ontwerpers en onderzoekers aan. Zij leveren met hun visies en netwerken een bijdrage aan de vernieuwing van het onderwijs en onderzoek. De faculteit wil elk jaar enkele gastprofessoren uitnodigen. Van Rijs is de eerste in de reeks.

Van Rijs

Jacob van Rijs studeerde af aan de Faculteit Bouwkunde in Delft in 1990. In 1993 richtte hij samen met Winy Maas en Nathalie de Vries architectenbureau MVRDV op. Bekende ontwerpen van het bureau in Nederland zijn Villa VPRO, de woongebouwen WoZoCo, Parkrand en de Silodam in Amsterdam. Ook ontwierp MVRDV het Nederlands Paviljoen voor Expo 2000. Het Rotterdamse bureau heeft een tweede vestiging in Shanghai.

MVRDV runt samen met Bouwkunde The Why Factory, waar Jacob van Rijs’ collega Winy Maas professor stedebouw is.

Reageer op dit artikel