nieuws

D66 wil grondstoffenlabel op meubels

Geen categorie

Gisteren pleitte Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven van D66 voor een grondstoffenlabel voor meubels. Dat deed ze tijdens een debat met staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu. Nu door schaarste de grondstofprijzen stijgen, is het volgens Van Veldhoven tijd voor een andere manier van werken. Het etiket zou ervoor kunnen zorgen dat duidelijk is welke onderdelen van een stoel kunnen worden gerecycled, maar ook wat de herkomst is van de materialen die erin verwerkt zijn.

D66 wil grondstoffenlabel op meubels

Een proef met grondstoffenlabels zou als eerste kunnen worden gedaan met kantoormeubels. Staatssecretaris Mansveld was zeer te spreken over het idee voor een grondstoffenlabel en zegde toe de haalbaarheid van het plan te gaan onderzoeken.

Marco van Hurne van Steelcase, wereldmarktleider in kantoorinrichting, verwelkomt een eventueel grondstoffenlabel. “Leveranciers en producenten zullen de hele productieketen moeten gaan regisseren. Ook zullen ze goed moeten kijken naar het einde van de levenscyclus van producten. Voor bedrijven die net als wij investeren in duurzaamheid, zal het eenvoudiger worden hun meerwaarde duidelijk te maken aan klanten.”

 

Reageer op dit artikel