nieuws

Uitgehuwelijkt aan Winy Maas

Geen categorie

Als opdrachtgever heb je lang niet altijd zeggenschap over of je een architect bij je ontwikkeling betrekt en wie dat dan moet zijn. Dit overkwam de opdrachtgevers van de glazen boerderij in Schijndel. Zij waren verplicht Winy Maas als architect voor het project aan te stellen.

Uitgehuwelijkt aan Winy Maas

 

 

 

 

 

Architect en auteur Martijn Kruijf doet in het aprilnummer van de Architect uit de doeken hoe deze samenwerking is verlopen en waartoe het heeft geleid. Want terwijl de opdrachtgevers een goed gebouw wilden realiseren door een functioneel en aanpasbaar complex neer te zetten, streefde de architect vooral naar een aansprekende architectuur. 

Geen museum

“We wilden niet een museum-achtig gebouw met een winkel er in, maar een winkelpand als belegging”, aldus de opdrachtgevers Jan, Mark en Robert van den Brand. Maar uiteindelijk concluderen ze ook: “Achteraf gezien hadden we zeker voor Winy Maas gekozen, mochten we de keuze hebben gehad.”

Unieke fotoreportage

Vanwege deze bijzondere invalshoek is fotograaf Frederik Vercruysse voor ons op pad gegaan om de glazen boerderij vanuit het perspectief van de gebruiker te fotograferen. Dit heeft geleid tot een unieke, op momenten vervreemdende, fotoreeks die alleen te zien is in het betreffende nummer. 

Fotograaf Frederik Vercruysse

Reageer op dit artikel