nieuws

Tschumi ontwerpt zijn eerste project in Italië

Geen categorie

Onlangs is in Grottammare, Italië het ontwerp van Bernard Tschumi Architects voor het cultureel centrum ANIMA onthuld. De opdracht van het centrum dat is bedoeld om de band van de inwoners met de omgeving te versterken, is afkomstig van Fondazione Cassa di Risparmio di Ascoli Piceno en de gemeente Grottammare.

 

Het centrum komt aan de rand van de stad, tussen de zee en de karakteristieke heuvels van het landschap. Het gebouw is direct zichtbaar en toegankelijk van de snelweg. Het ruimtelijke ontwerp kenmerkt zich door zijn flexibiliteit. Alle ruimtes, systemen en verticale bewegingen zoals trappen en liften, zijn zodanig geplaatst dat zij gemakkelijk gewijzigd kunnen worden, afhankelijk van het gebruik.

De gevel in het ontwerp van Tschumi wordt een artefact, een onmisbaar instrument voor de indeling van de ruimtes. Een team van professionals, onder leiding van Alfonso Giancotti, is begonnen met de volgende fase van het ontwerpproces.

 

 

  

Naar verwachting start de bouw begin 2014. In 2016 moet het gebouw klaar zijn voor gebruik.

Reageer op dit artikel