nieuws

Voortgang Schwäbischer Verlag in Ravensburg (D)

Geen categorie

Wiel Arets werkt in Ravensburg aan een nieuw onderkomen voor mediagroep Schwäbischer Verlag. De verschillende mediatypen waaruit het bedrijf bestaat zijn ondergebracht in aparte glazen ‘kantoorvilla’s’. De verhoudingen en afmetingen zijn gebaseerd op bestaande stedelijke villa’s. De nieuwe kantoorvilla’s staan op verschillende percelen om de integratie met de omgeving te bevorderen.

Voortgang Schwäbischer Verlag in Ravensburg (D)

Op de begane grond met een café, een conferentie- en evenementencentrum en ommuurde tuinen zijn de zes kantoorblokken door Wiel Arets Architects met elkaar verbonden door een externe transparante glazen membraan.

Dit glazen membraan combineert interieur en exterieur en geeft het project een unieke identiteit. Daarnaast zorgt het voor onderscheid tussen de individuele gebouwen.

Reageer op dit artikel