nieuws

Oosterhuis wint opdracht eigen ontwerp af te bouwen

Geen categorie

Hoe bizar kan het lopen? Kas Oosterhuis (ONL) maakte in 2007 het winnende ontwerp voor een multifunctioneel complex in Boedapest. Door een wanprestatie van de ontwikkelaar is de bouw overgenomen door het stadsbestuur. Deze heeft een onderzoek ingesteld naar de technische gebreken van de uitvoering. Vooral de gevel blijkt zo belabberd te zijn uitgevoerd, dat besloten werd een tender uit te schrijven voor structurele verbetering. Oosterhuis won voor de tweede maal de opdracht en gaat nu de fouten aan zijn eigen ontwerp herstellen en het gebouw volgens het oorspronkelijke ontwerp opleveren.

Oosterhuis wint opdracht eigen ontwerp af te bouwen

Het complex aan de Donau, een herbestemming van drie voormalige pakhuizen, voorziet in winkels, horeca en leisure. In het oorspronkelijk ontwerp is het glazen dak van de pakhuizen doorgetrokken naar het nieuwe gebouw. Hierdoor lijkt het alsof het dak gelijdelijk transformeert in het nieuwe volume, die ook voornamelijk uit glas bestaat. Het gebouw krijgt bovenop, naast een toekomstige evenementenruimte op de tweede etage, een panoramaterras. Hier heeft de bezoeker zicht over de Donau, het Nehru Park en op het naastgelegen plein.

 Boedapest Oosterhuis 

Oosterhuis voert de werkzaamheden aan het complex van 25.000 vierkante meter uit in samenwerking met het lokale architectenbureau Bánáti Hartvig en met ONL[lean], de technische afdeling van ONL [Oosterhuis_Lénárd] in Rotterdam.

 Boedapest_Oosterhuis

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels