nieuws

Nieuwbouw HagaZiekenhuis kan van start

Geen categorie

De financiering voor de tweede fase van de nieuwbouw van het HagaZiekenhuis in Den Haag is rond. Dat betekent dat VolkerWessels kan beginnen met de realisatie van het nieuwe entreegebouw aan de Leyweg, Het ontwerp is van Meyer en Van Schooten Architecten.

Nieuwbouw HagaZiekenhuis kan van start

Het project omvat de Design & Build van onder andere het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis/ Moeder- en Kindcentrum, het OK-complex en het Hart- en Vaatcentrum. VolkerWessels zorgt voor de nieuwbouw en het technisch onderhoud van het hele ziekenhuis voor de komende twintig jaar. Het HagaZiekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen dat een dergelijke contractvorm aangaat.

De nieuwbouw kenmerkt zich door zachte, ronde lijnen, transparantie en een grote inval van daglicht. Daarmee komt het tegemoet aan de uitgangspunten van Planetree: het mensgerichte zorgconcept dat het HagaZiekenhuis hanteert.

 

Een consortium van BNG en Rabobank leent het ziekenhuis een bedrag van 133 miljoen euro. De eerste fase van de nieuwbouw werd door dezelfde partijen gefinancierd. Toen ging het om 127 miljoen. Het eerste deel van de bouw nadert momenteel zijn voltooiing en omvat de renovatie van de verpleegafdeling en de vernieuwing van de spoedeisende hulp, het hartcentrum en radiologie.

Reageer op dit artikel