nieuws

Nieuw natuurgebied met uniek eco-aquaduct

Geen categorie

In het nieuwe natuurgebied Olde Maten & Veerslootlanden tussen Zwartsluis en Staphorst komt een aquaduct dat ook dienst zal doen als ecoduct. Dit unieke bouwwerk gaat straks over het Conradskanaal heen en zal de noord- en zuidkant van het gebied met elkaar verbinden.

Nieuw natuurgebied met uniek eco-aquaduct

Door het eco-aquaduct worden twee gebieden hydrologisch en ecologisch gekoppeld. In Nederland is nog nergens anders een ecoduct te vinden dat waterdieren een overgangsplaats biedt. Veel beschermde diersoorten hebben baat bij een dergelijk bouwwerk: de otter, waterspitsmuis, dwergmuis, ringslang, heikikker, poelkikker, bittervoorn, grote en kleine modderkruiper, watervleermuis en meervleermuis.

Ontwerp in de maak

 Olde Maten & Veerslootlanden wordt bijna duizend hectare groot. Er komen ook vele stuwen en een brug. De aannemer van het eco-aquaduct zorgt aan de hand van de contracteisen zelf voor een ontwerp. Naar verwachting kan kort na de zomer worden gestart met de uitvoering.

Reageer op dit artikel