nieuws

Lullaby Factory voor kinderen

Geen categorie

Van de nood een deugd maken. Zo benaderde Studio Weave de smalle ruimte tussen het recent opgeleverd gebouw en een uit de jaren dertig stammend gebouw van de Great Orman Street Hospital in Londen. De bakstenen schacht wordt gekenmerkt door ruwe industriële randen. In plaats van die gladder te maken, heeft Studio Weave de veelheid aan buizen en ventilatieopeningen ingezet voor de ‘Lullaby Factory’.

Lullaby Factory voor kinderen

 

Studio Weave voorzag de schacht van van hoorns, leidingen, kranen en meters, die voor een groot deel komen het het oude en ontmantelde ketelhuis van het ziekenhuis. De slaapliedjes die deze installatie produceert, schallen echter niet door de smalle binnenplaats. De studio het voor patiënten en bezoekers mogelijk gemaakt om de liedjes (gemaakt door componist en geluidskunstenaar Jessica Curry) via de ziekenhuis radio of via één van de luisterpijpen te beluisteren.

 

Roald Dahl-achtige installatie

Geluidsinstallaties en kindervriendelijke kunst zijn niet de gemakkelijkste opgaves en al helemaal niet in een ziekenhuissetting. Als Roald Dahl was gevraagd iets te bedenken voor deze schacht was hij wellicht met iets dergelijks op de proppen te gekomen. Meer intrigerende voorbeelden van architectonische oplossingen vind je in de Atlas of the 21st Century World Architecten.

  

Bron: Paidon

Reageer op dit artikel