nieuws

Joure krijgt nieuwe brede school

Geen categorie

Een consortium bestaande uit architecten en aannemers bouwen in opdracht van de colleges van De Friese Meren de komende tijd aan een nieuwe Brede School aan de zuidkant van Joure.

Joure krijgt nieuwe brede school

 

 

In de Brede School Joure Zuid komen de Dr. E.A. Borgerschool van CBO Meilân, de fusieschool van OG Primus (de Lyts Luchtenveldskoalle en de Zuiderveldschool), It Toanhûs, SKIK en Miks welzijn. 

Breder aanbod

De gemeente wil met de bouw van een nieuwe Brede school een beter en breder aanbod van onderwijs en daarmee een doorgaande leerlijn bevorderen. Ook willen de gemeenten voorzieningen voor leerlingen en omwonenden bieden.

Joure

Planning

In juli 2013 wordt de start van de bouw verwacht, de oplevering in juli 2014. Daarna wordt de Dr. E.A. Borgerschool gesloopt en het overige deel van het terrein van de Brede School  ingericht. Uiterlijk eind november 2014 zal de Brede School in Joure Zuid in haar definitieve vorm gereed zijn.

Consortium

Het consortium bestaat  uit Bureau Bos (architect gebouw), Pellikaan (bouw), Breijer (beheer) en Kragten (ontwerp buitenruimte). Facilicom Services Group geeft leiding aan het consortium.

Reageer op dit artikel