nieuws

Humblé Martens betrokken bij masterplan Vrieheide-De Stack in Heerlen

Geen categorie

Humblé Martens architectuur & stedelijk ontwerp gaat het Masterplan Vrieheide – De Stack in Heerlen begeleiden en opstellen. De wijk is een modernistisch stempelplan van 837 identieke opgetilde eengezinswoningen van architect Peter Sigmond gebouwd in 1962-63.

Humblé Martens betrokken bij masterplan Vrieheide-De Stack in Heerlen

Voor de complexe opgave (sociaal-maatschappelijk, herstructuering, particlier bezit) koos Humblé Martens een experimentele aanpak. Met kleine projecten wordt onderzocht welke aanpak werkt. Op basis van deze kennisontwikkeling wordt het masterplan uitgewerkt.

Neerwaartse spiraal

Een tweede doelstelling is om met deze initiatieven ook de neerwaartse spiraal in de wijk te doorbreken en te zorgen voor een positieve stimulans.

Reageer op dit artikel