nieuws

gmp toont ontwerp brandweerschool Wurzburg

Geen categorie

von Gerkan, Marg and Partners hebben in de zomer van 2012 de ontwerpopdracht van de overheid de gewonnen voor een nieuw opleidingsinstituut voor de brandweer in Wurzburg. Deze week presenteerden zij het ontwerp. Het project omvat naast een nieuwe praktijkhal waarin geoefend kan worden met de vernieuwde eisen in het trainingsprogramma ook hoogbouw.

gmp toont ontwerp brandweerschool Wurzburg

Het toekomstige opleidingsinstituut ligt op een groot oppervlak en is van veraf zichtbaar. Het ontwerp van gmp krijgt hiermee een belangrijke positie in de buurt. De hal wordt 77 meter lang en de hoogbouw 31 meter hoog. Het nieuwe gebouwensemble wordt omlijst door wit gepleisterde muren van gewapend beton. Het zichtbare deel wordt grotendeels beglaasd. Op deze manier weerspiegelt het gebouw zijn omgeving gedurende de dag. In de nachtelijke uren wordt dit effect omgekeerd en straalt de toren het licht naar buiten waarmee de interne draagconstructie van de hal zichtbaar wordt.

Reageer op dit artikel