nieuws

Eurojust mag bouwen in Den Haag

Geen categorie

Eurojust mag zich definitief vestigen in een nieuw kantoorgebouw in Den Haag. Bewoners in de buurt waren in verzet gekomen tegen het bestemmingsplan, maar de Raad van State (RvS) heeft dat plan in stand gelaten en alle bezwaren ongegrond verklaard. Het gebouw van Eurojust komt aan de Jan Willem Frisolaan. Ontwerpteam Mecanoo-Haskoning zijn de ontwerpers van het toekomstige gebouw.

Eurojust mag bouwen in Den Haag

De bewoners hadden geklaagd dat er onvoldoende naar alternatieve locaties was gekeken. Ook vonden ze het gebouw te groot en te hoog. De bouwhoogte zou niet passen in het beschermde stadsgezicht, zeiden onder meer de Stichtingen Wijkoverleg Zorgvliet en Statenkwartier. Ook zijn de bewoners bang dat hun woongenot wordt aangetast en vrezen ze dat de veiligheid in de buurt in het geding komt door de komst van Eurojust. Rond de nieuwbouw komt een veiligheidszone van 30 meter.

Eurojust werd in 2002 opgericht in de strijd tegen grensoverschrijdende misdaad binnen de EU. De organisatie zit nu in een pand aan de Maanweg.

ANP

Reageer op dit artikel