nieuws

Duurste kantoren staan in Londen

Geen categorie

Londen is dit jaar de duurste kantoorlocatie ter wereld. Daarmee stoot de Britse hoofdstad Hong Kong van de eerste plaats. Aan huur en overige kosten is een bedrijf in Londen per vierkante meter gemiddeld 2137 euro kwijt. Dat blijkt uit een rapport van adviesbureau Cushman & Wakefield.

Duurste kantoren staan in Londen

 

De vraag naar kantoorruimte in Londen nam vorig jaar toe, terwijl het aanbod van goede kantoorlocaties schaars bleef. Daardoor stegen de prijzen licht. Hong Kong werd juist goedkoper doordat banken en andere financiële instellingen aan het inkrimpen zijn.

Een bedrijf betaalt er 1505 euro per vierkante meter, fors minder dan een jaar eerder.

Zuidas

De Amsterdamse Zuidas blijft in de lijst op de 22e plek staan. De gemiddelde prijzen liggen met vijfhonderd euro per vierkante meter op minder dan een kwart van het Londense niveau.

Na Londen en Hong Kong zijn Rio de Janeiro, New Delhi en Tokyo de duurste steden.

ANP

Reageer op dit artikel