nieuws

De Kuip moet rijksmonument worden

Geen categorie

Als voetbalclub Feyenoord over enkele jaren een nieuw stadion krijgt, moet het huidige stadion De Kuip in oude glorie worden hersteld. Alle aanpassingen sinds de oplevering in 1937 moeten worden teruggedraaid. Het stadion kan dan een Rijksmonument worden. Dat schrijven Wouter Vanstiphout en Michelle Provoost van architectuurhistorisch bureau Crimson.

De Kuip moet rijksmonument worden

 

Architectuurhistorisch bureau Crimson heeft vorig jaar onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor De Kuip. Vanstiphout en Provoost zien veel heil in de bouw van een nieuwe voetbaltempel naast het huidige stadion.

‘De twee gebouwen zouden naast elkaar staan als twee afleveringen in één geschiedenis, waarbij het nieuwe gebouw de ambities van Rotterdam op het internationale vlak vertegenwoordigt en het andere gebouw zich bezighoudt met de stad, met cultuur, onderwijs en geschiedenis’, vinden ze.

De kuip Geen parkeerproblemen in 1937

Volgens Vanstiphout en Provoost kan de oude Kuip ook helpen bij de aanpak van de probleemwijk Rotterdam-Zuid. Het stadion kan een plek worden ‘waar de sociaal-culturele emancipatie van dit moeilijkste der moeilijke stadsdelen zijn symbolische centrum vindt’.

ANP

Reageer op dit artikel