nieuws

Bouwstart (V)MBO Noorderpoort Stadskanaal

Geen categorie

In Stadskanaal is vorige week gestart met de bouw van de nieuwe (V)MBO vestiging van Noorderpoort. Het ontwerp van de school voor beroepsonderwijs is gemaakt door Mecanoo architecten. Vanaf 2014 kunnen de leerlingen hun lessen volgen in het nieuwe gebouw.

Bouwstart (V)MBO Noorderpoort Stadskanaal

Het ontwerp van Mecanoo voor het schoolgebouw van 8.500 m² komt als een landhuis aan een prachtige waterrijke voortuin te liggen, middenin de groene long van het dorp. De Noorderpoort vestiging in Stadskanaal biedt onderwijs aan 1.300 leerlingen in de sectoren techniek, gezondheidszorg en zakelijke dienstverlening.

Vanuit het omringende park lijkt het nieuwe schoolgebouw op te rijzen uit het water. Het gebouw oogt uitnodigend en markant, met een transparante gevel van glas en aluminium onder een kroon van hout. Kloppend hart is het centrale atrium met een royale tribunetrap, het is de ontmoetingsplek voor de leerlingen.  Daarnaast vormt het de hoofdontsluiting van alle verdiepingen.

Vernieuwend is de intensieve samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Verschillende commerciële partijen vestigen zich in het gebouw, zodat leerlingen direct binnenshuis praktijkervaring op kunnen doen. Daarnaast maken diverse sportverenigingen gebruik van faciliteiten in het schoolgebouw, waaronder de kleedruimtes en de kantine met het grote buitenterras.

Noorderpoort Stadskanaal wordt een duurzaam gebouw (BREEAM Very Good). Daglicht dringt diep de school in dankzij daklichten en patio’s. Ramen en frisse lucht zorgen voor een gezond binnenklimaat.

Reageer op dit artikel