nieuws

Blok tegen bouwen voor religieuze groepen

Geen categorie

Minister Stef Blok (Wonen) wil niet dat er met maatschappelijk bestemd geld wordt gebouwd voor specifieke religieuze groepen. Woningcorporaties moeten huizen leveren die toegankelijk zijn voor iedereen. Hij gaat de kwestie bespreken met Aedes, de vereniging van woningcorporaties. Dat schrijft hij aan de Tweede Kamer.

Blok tegen bouwen voor religieuze groepen

 

Vorig jaar ontstond commotie over wat al snel ‘halal huizen’ gingen heten, corporatiehuizen met bepaalde kastjes, met schuifdeuren en met een extra kraantje. Maar daar maakt de minister op zich niet zo’n punt van, want die voorzieningen kunnen aan allerlei wensen van allerlei mensen voldoen. En de kraantjes, die volgens hem wel aan religieuze voetwassing doen denken, kostten maar 25 euro per stuk.

ANP

Reageer op dit artikel