nieuws

Akkoord nieuwbouw voormalig woonwagenkamp

Geen categorie

De gemeente Den Haag kan na jaren vertraging alsnog 92 huizen bouwen op het terrein van het voormalige woonwagenkamp aan de Escamplaan. Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State.

Akkoord nieuwbouw voormalig woonwagenkamp

 

Buurtbewoners hadden zich verzet zich tegen het bouwplan, omdat ze bang zijn voor verkeersoverlast. Ze wilden dat er een andere ontsluiting zou komen voor het nieuwe wijkje met negentig huizen. De rechter heeft nu geoordeeld dat de geluidshinder en de verkeersdrukte binnen de normen blijven.

Jarenlang gesteggel

Met de uitspraak komt er een einde aan jarenlang gesteggel over de Escamplaan. In juni 2010 vernietigde de Raad van State nog het bestemmingsplan voor het gebied, omdat Den Haag toen nog geen onderzoek naar de verkeersontsluiting had gedaan. Dat is later alsnog gebeurd.

Het woonwagenkamp werd al in september 2009 ontruimd om er huizen te kunnen bouwen.

Reageer op dit artikel