nieuws

WK 2014 Brasil – Bahia arena ( Itaipava Arena Fonte Nova)

Geen categorie

Nederland speelt zijn eerste groepswedstrijd tijdens het WK 2014 (12 juni tot en met 13 juli) in Brazilië in de Bahia Arena in Salvador. Het treft daar op vrijdag 13 juni Spanje. In Porto Alegre is op 18 juni Australië de opponent, voordat Nederland het op 23 juni in Curitiba tegen Chili opneemt. Het ontwerp van de Bahia arena is van Marc Duwe and Claas Schulitz.

WK 2014 Brasil – Bahia arena ( Itaipava Arena Fonte Nova)

Salvador in het noordoosten van het land kent sterke Afrikaanse invloeden. Veel van de drie miljoen inwoners stammen af van vroegere slaven die in het verleden voor Portugezen en even voor Nederlanders op de vele plantages in regio werkten. Nederlanders bezetten de stad tussen 1624-1625 en 1646-1647.

 Bahia Arena WK 2014 

De mooie oude binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. De futuristische Bahia-arena biedt plaats aan ruim 52.000 toeschouwers. Zij kunnen tijdens het WK vier groepswedstrijden, een achtste finale en een kwartfinale bekijken.

 Bekijk een deel van de overige stadions. Aan het dossier wordt nog gewerkt, dus later meer…..

 

Reageer op dit artikel