nieuws

Stratumseind Eindhoven wordt proeftuin

Geen categorie

Het Stratumseind, de grootste uitgaansstraat van Nederland, moet kwalitatief worden verbeterd, zowel op het gebied van veiligheid, samenwerking als ook economische levensvatbaarheid. De gemeente is hiervoor het project ‘Stratumseind 2.0’ gestart.

Stratumseind Eindhoven wordt proeftuin

Tegelijkertijd wordt het Stratumseind door de gemeente, het bedrijfsleven en onderwijs ingezet als ‘living lab’;  met speciale meetapparatuur worden anonieme data verzameld over de bezoekers (gemiddeld 10 tot 15.000) van de stapstraat, de omgeving en de plaatselijke omstandigheden. Tevens wordt de straat proeftuin voor een wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van licht op het gedrag van mensen.

Door het meten en koppelen van diverse data en onderzoeken zoals geluidsniveaus, temperatuur, incidenten, bezettingsgraad parkeergarages, bezoekersaantallen en –herkomst, ontstaat een breed palet aan informatie. Hierdoor is het mogelijk omproducten, apparatuur, ideeen door de betrokken partijen in de praktijk te testen.  

 

Reageer op dit artikel