nieuws

Natasha Sena wint Urbanisme Award 2013

Geen categorie

Natasha Sena (Master Urban Design and Planning, TU Eindhoven) is de winnares van de Metten Stein+Design Urbanisme Award 2013. Naast de award won ze een bedrag van 1.000 euro, een artikel ín en een abonnement óp vakblad Vitale Stad en een alumnilidmaatschap op het Kennislab voor Urbanisme

Natasha Sena wint Urbanisme Award 2013

 

 

 

Voor haar scriptie toog Natasha meerdere malen naar Porto om een nieuwe invulling te zoeken voor de zogenaamde “Ilhas”: piepkleine straatjes met op elkaar gepropte huisjes van 4×4 meter. Omdat deze manier van wonen slecht is voor de volksgezondheid, stelde ze innovatieve oplossingen voor die een gebied met Ilhas sociaal, economisch en fysiek kunnen versterken. Daarbij hanteerde ze geen top-downbenadering door van bovenaf te bedenken wat de juiste aanpak is, maar hield ze juist rekening met de wensen van de bewoners zelf en stond “self-improvement urbanism” centraal in het concept.

De Urbanisme Award werd voor de tweede keer uitgereikt en is een initiatief van het Kennislab voor Urbanisme en Metten Stein+Design. Net als bij het Kennislab zelf was de hoofdvraag waar de scripties antwoord op moesten geven: “Hoe houd je de stad fit en vitaal?”

Reageer op dit artikel