nieuws

Kerk zoekt geld en functie

Geen categorie

De 14de eeuw gotische kerk Sint Anna ter Muiden krijgt een tweede leven. Maar wát voor leven, dat staat nog niet vast.

Kerk zoekt geld en functie

 

 

 

Het kerkbestuur van het gelijknamige stadje heeft het beeldbepalende monument onlangs overgedragen aan BOEi. Deze herbestemmingsorganisatie voor monumenten heeft  een ton gereserveerd voor de Zeeuwse Anna. Dit is echter lang niet voldoende voor een volledige restauratie. Met name de kerktoren kampt met ernstig achterstallig onderhoud, waardoor restauratie vele tonnen zal kosten.

 

Dit maakt het moeilijk om tot een haalbaar plan te komen, maar gezien de grote cultuurhistorische waarde van de kerk, wil BOEi haar toch graag behouden. BOEi hoopt op aanvullende steun van fondsen en overheden om in 2014 met de restauratie te kunnen starten. Voorlopig wordt dan alleen het exterieur van de kerk en de begane grond aangepakt.

Reageer op dit artikel