nieuws

Nieuwe huisvesting Kersten in Amsterdam door LEVS

Geen categorie

LEVS architecten heeft de nieuwe huisvesting van Kersten Constructie ontworpen. Het gebouw staat in Amsterdam Noord en is afgelopen maand in gebruik genomen. Omdat de architecten wilden voorkomen dat het een gebouw zou worden met een hek er los omheen, is het hek opgenomen in het gebouw. Het gebouw is hierdoor tegelijkertijd hek en het hek is het gebouw.

Nieuwe huisvesting Kersten in Amsterdam door LEVS

 

 

 

Gebouw als toonkamer

Het gebouw is door LEVS architecten ontworpen en gedetailleerd in de traditie van het vakmanschap van zijn gebruiker. Kersten Constructie is immers een gespecialiseerd staalbedrijf dat al vijftig jaar producten voor vaak bijzondere gebouwen maakt. De verschillende toepassingen van staal en metaal staat hierbij centraal, waardoor het pand een toonkamer is van de capaciteiten van het bedrijf.

De strekmetalen gevel en de bijzondere massief stalen trappen vormen het visitekaartje van Kersten Constructie. Foto Fotostudio FdW

Organisatie

Alle functies zijn rondom twee patio’s georganiseerd. Ze vormen het hart van het gebouw en verbinden de entree met de kantoren en de productiehal met de tekenkamer en de kantine. De verbondenheid tussen uitwerken, vervaardigen en klanten kenmerkt de samenwerking en het productieproces in het bedrijf.

Achter de strekmetalen gevel bevinden zich de kantoren en de werkplaats, maar er is ook ruimte voor een uitbreiding mocht die nodig zijn. Foto Fotostudio FdW

Flexibiliteit

Het bedrijf moest in de afgelopen eeuw elke tien jaar naar een twee keer zo grote locatie verhuizen vanwege groei. Hier heeft LEVS rekening mee gehouden door uit te gaan van een mogelijke verdubbeling van zowel kantoorruimte als productieruimte.

Gebouw als hek, hek als gebouw

De architecten van LEVS wilden geen gebouw maken met een hek er los omheen. Volgens hen ontstaan hierdoor ‘rommelige gebieden’. Daarom omhult de gevel het hele terrein inclusief buitenruimte.Op deze manier is het hek opgenomen in het gebouw, waardoor het gebouw tegelijkertijd het hek is en het hek het gebouw.


Als een voile omhult de gevel het hele terrein inclusief de buitenruimte. Foto Fotostudio FdW

Reageer op dit artikel