nieuws

Verbouwing stadhuis Alphen kost 5,2 miljoen

Geen categorie

De verbouwing van het stadhuis in Alphen aan den Rijn van Erick van Egeraat uit 2003 gaat 5,2 miljoen euro kosten. De raadzaal en de ambtelijke afdelingen moeten worden aangepast, omdat Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude op 1 januari fuseren.

Verbouwing stadhuis Alphen kost 5,2 miljoen

 

De Alphense gemeenteraad telt nu nog 35 zetels. Dit worden er 39. In de aangepaste opstelling van de raadzaal komen de raadsleden in twee cirkels te zitten, met een binnen- en een buitenring.

Thuiswerken

De fusiegemeenten hebben besloten dat alle 660 kantoormedewerkers in het stadhuis in Alphen komen te werken. Om voldoende ruimte te creëren, wordt de achterbouw bij het stadhuis getrokken. Toch krijgt maar 70 procent van de ambtenaren een flexplek met bureau. Wethouder Michel du Chatinier gaat ervan uit, dat de overige ambtenaren thuiswerken, verlof hebben, of in overleg zijn.

De verbouwing, de verhuizing en nieuw meubilair kosten eenmalig 5,2 miljoen euro. Doordat de ambtenaren na de fusie in één stadhuis zijn gehuisvest, levert dit een jaarlijkse besparing van 180.000 euro op.

Verkiezingen

In aanloop naar de gemeentelijke herindeling zijn er op woensdag 13 november gemeenteraadsverkiezingen in Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude.

Reageer op dit artikel