nieuws

Agendatip: Techniek als Inspiratie

Geen categorie

ABC Architectuurcentrum Haarlem toont momenteel een overzichtstentoonstelling in maquettes van René van Zuuk Architekten. Onder de titel ‘Techniek als Inspiratie’ staan op 18 sokkels Van Zuuks architectonische maquettes, uitgevoerd in diverse materialen.

Agendatip: Techniek als Inspiratie

Het gaat om projecten die het bureau de afgelopen twee decennia heeft ontworpen en/of gerealiseerd.

Lezing

De expositie duurt nog tot en met 3 november. Op woensdagavond 30 oktober geeft René van Zuuk om acht uur een lezing. Hij gaat dan in op zijn ontwerpmethodiek en vooral op hoe hij techniek gebruikt als inspiratiebron voor zijn ontwerpen.

Techniek en stedebouw first!

Het ontwerpproces bij René van Zuuk Architekten, dat gevestigd is in Almere, begint altijd met een stedenbouwkundige maquette. Tijdens deze fase vormt zich het eerste concept en het idee voor het te gebruiken bouwsysteem. De kennis van technische mogelijkheden en onmogelijkheden neemt in dat proces een belangrijke plaats in.

Esscher

Kenmerkend voor het werk is de vorm van zijn gebouwen, waarbij geen etage of daklijn gelijk is, terwijl word gestreefd naar een maximale functionaliteit. Daarbij worden dikwijls bijzondere gevelbekledingen en motieven toegepast die geïnspireerd lijken op het werk van de kunstenaar M.C. Esscher.

Meer informatie

architectuurhaarlem.nl

 

Reageer op dit artikel