nieuws

Platform Nederland wordt anders

Geen categorie

Sinds vorige week is Nederland het platform Nederlandwordtanders.nl rijker. Hierin komen ruimtelijke professionals bijeen. Het moet een informatie- en inspiratiebron worden voor derden. Daarnaast dient het als basis om uit te groeien tot een brede beweging, die op (inter)nationale manifestaties laat zien hoe wezenlijk anders gewerkt wordt aan de (her)inrichting van Nederland.

Platform Nederland wordt anders

 

In www.nederlandwordtanders.nl is de kennis en praktijk op een interactieve kaart bij elkaar gebracht. Onder de ‘vernieuwers’ bevinden zich onder meer Ronald Rietveld, Jacqueline Tellinga, Tom Bosschaert, Hans Vermeulen en Emilie Vlieger. Via een zoekfunctie zijn de projecten en personen thematisch terug te vinden en wordt inzichtelijk gemaakt welke anderen voor hun praktijk van groot belang zijn.

Achtergrond

In 2009 riep rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol als antwoord op de crisis het initiatief ‘Nederland wordt Anders’ in het leven. Dertien onderzoekslabs en twee prijsvragen later bleek er een geweldige hoeveelheid energie en vervolginitiatieven te zijn ontstaan. Een stel jonge ontwerpers riep in het laatste NWA-magazine de nieuwe Rijksbouwmeester Frits van Dongen op om een platform te creëren voor de netwerkgeneratie. Team Nederlandwordtanders (Guido Wallagh, Else Serindou-Wissink, Rutger Oolbekkink, Carolien Ligtenberg, Maurits de Bruijn, Rogier Dobma en Saskia Beer) bracht in opdracht van het Atelier Rijksbouwmeester een selectie van de meest vooruitstrevende professionals en hun praktijken op www.nederlandwordtanders.nl voor het eerst samen in beeld en dan nu ook ook offline met elkaar in contact.

Reageer op dit artikel