nieuws

Toorts OS Sochi 2014 gepresenteerd

Geen categorie

Het organisatiecomité van Sochi 2014 heeft het ontwerp van de toorts voor de Winterspelen Sochi 2014 onthuld. Bij de presentatie van de toorts in Moskou, werd ook het officiële tenue van de fakkeldragers gepresenteerd.

Toorts OS Sochi 2014 gepresenteerd

 

De toorts voor de Olympische Winterspelen is rood, die voor de Paralympische Winterspelen is blauw. De toorts – 1,8 kilo zwaar en 95 centimeter lang – is ontwikkeld door een team van Russische ontwerpers, waaronder Vladimir Pirozhkov.

Het ontwerp van de toorts is gebaseerd op de contrasten in Rusland. Het combineert elementen van Russische folklore met innovatieve ideeën. De toorts heeft de vorm van de vleugel van de magische vuurvogel, die volgens Russische sprookjes voorspoed en vreugde brengt.

De toorts wordt gebruikt in de fakkelloop voorafgaand aan de Olympische Winterspelen. Vanaf 8 oktober dragen veertienduizend fakkellopers de Olympische vlam over een periode van 123 dagen door 2900 verschillende plaatsen in Rusland. De laatste loper brengt de toorts naar de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen Sochi 2014.

In aanloop naar de Paralympische Winterspelen, dragen van 26 februari tot en met 7 maart meer dan duizend fakkeldragers de toorts door meer dan vijftig Russische regio’s. De laatste loper brengt de toorts naar de openingsceremonie van de Paralympische Winterspelen Sochi 2014.

Reageer op dit artikel