nieuws

Winnaars IPB Challenge

Geen categorie

De KASKA-school in Antwerpen door RDBM is de winnaar in de categorie scholenbouw van de IPB Challenge 2010. Het DUCO-gebouw in Veurne, een project van Govaert Vanhoutte ging met de eerste prijs aan de haal in de categorie industriële-logistiek.

Winnaars IPB Challenge

 

 

 

Binnen de categorie scholenbouw won KASKA Antwerpen van RDBM de publieks- en dus ook hoofdprijs. De prijs van de persjury was voor basisschool Sint-Ursula in Laken van Tom Thys Architecten. Basisschool De Dender in Geraardsbergen van Compagnie won de prijs van de vakjury.

 Ursula winnaar ipb challenge Basisschool Sint-Ursula in Laken van Tom Thys Architecten.

DUCO wint IPB Challenge DUCO in Veurne door Govaert Vanhoutte.

Binnen de categorie industriële-logistieke projecten ging de hoofdprijs naar DUCO in Veurne door Govaert Vanhoutte. EMK Callens in Waregem, een ontwerp van goedefroo + goedefroo won zowel de prijs van de vakjury als de prijs van de persjury.

De IPB Challenge is een architectuurwedstrijd die wordt georganiseerd in het kader van de beurs Industrie Projectbouw. Architecten konden projecten indienen in de categorie industriële logistieke projecten en in de categorie scholenbouw. Uit alle inzendingen heeft een vakjury voor elke categorie een shortlist van 5 projecten samengesteld en uit deze twee shortlists heeft zowel het publiek via online stemmen, een vakjury en een persjury een winnaar gekozen. 

De volgende editie van de IPB Challenge vindt plaats in 2012. In 2011 zal wel de tweede editie doorgaan van de 2020 Challenge, een innovatiewedstrijd voor ingenieurs.

Reageer op dit artikel