nieuws

Vakantiekiekjes 2012 – Bas van der Pol wint

Geen categorie

Bas van der Pol heeft de vakantiekiekjes wedstrijd gewonnen met zijn prachtige foto van de Metropol Parasol in Sevilla (Jürgen Mayer H.). Wij zullen hem zijn prijs – de foto op canvas – zo snel mogelijk opsturen. Intussen: alvast gefeliciteerd namens de hele redactie!

Vakantiekiekjes 2012 – Bas van der Pol wint

 

 

 

Verder willen we weer iedereen bedanken die heeft ingestuurd. Het is een feest voor de redactie om elke dag van die verrassende foto’s in de inbox te vinden. We hopen dat jullie er ook van hebben genoten. Hier daarom voor de laatste maal de dagwinnaars op rij, met onderaan het bericht galerijen met alle inzendingen: ChiangMai 20 augustus: Cafe / hotel Mo Rooms in Chiang Mai (Thailand). Een groep kunstenaars heeft dit wat verscholen complex gebouwd volgens de principes van Feng Shui, waarbij de inrichting van 12 kamers is geinspireerd op de tekens van de Chinese dierenriem. Het is een amalgaam van materialen en sferen die samen een prachtig organisch geheel maken. Foto Allard de Goeij

 Citroen
16 augustus: Showroom op de Champs-Élysées in Parijs. Manuelle Gautrand de ontwerpopdracht voor het onderkomen van het automerk. Fotograaf Casper van der Veen

Ron Buiting 15 augustus: Ron Buiting was in Frankrijk en fotografeerde het viaduct in Millau. Het immense bouwwerk moet zo’n 120 jaar mee.

 Sevilla 13 augustus: Sevilla, Metro Parasol. Bekende ‘jawbreaker’ van Jurgen Mayer H. met op het dak looppaden die ook onder de constructie door slingeren. Foto Bas van der Pol

Nordkettenbahn

8 augustus (2): De Afgelopen twee weken is Dirk-Jan van Doorn met zijn gezin op vakantie in Oostenrijk geweest. Naast de gebruikelijke wandelingen, kabelbaanritten en zwembadbezoeken werd ook tijd gereserveerd om volgens de 6-jarige dochter ‘gebouwen te bekijken’. Op de foto station Hungerbrug van de Nordkettenbahn, een project van Zaha Hadid

 Tanja Bouman

8 augustus: Tanja Bouman fotografeerde een kerkje in Beaune (Frankrijk). Het kerkje wordt in een minuut of 10 als het ware ingetekend en ingekleurd. Op het moment van de foto zijn de witte contourstrepen op het gebouw ‘getekend’. Hoe anders kan een gebouw zijn in het donker.

Als een geland sciencefiction ruimtevaartschip staat het Museum voor Moderne Kunst op een klif in Niterói, Brazilië. Het gerucht dat de architect Oscar Niemeyer van Braziliaanse vrouwen met hun mooie curves houdt, wordt door zijn architectuur beaamd. Zijn toepassing van gewapend beton is rond en zacht. Foto: Merel Pit.

Oekraine 7 augustus: Ossip van Duivenbode was tijdens zijn vakantie in de de Krim in Oekraine en fotografeerde dit leegstaande hotel in Kastropol.

 Hamburg _ Vakantiekiekje 3 augustus: In Hamburg verrijst de Elbharmonie door Herzog de Meuron. Foto Joris D’Haese

De Hef in Rotterdam 1 augustus: De ‘Hef’ over de Koningshaven in Rotterdam scheidt het Noordereiland van de wijk Feijenoord. De officiële naam van het ontwerp van P. Joosting is Koningshavenbrug. Foto: Wim Kion

 Pier Brighton, Arlette Dinsbach 31 juli: De afgebrande pier in Brighton. Foto Arlette Dinsbach.

25 juli: Een kiosk-klok-uitkijkpunt op een kruispunt aan de Kurfürstendamm in Berlijn. Foto: Edgar Hogeboom.


20 juli: Bauhaus Archiv in Berlijn. Het ontwerp van het museum für gestaltung is van Walter Gropius. De foto is gemaakt door Arlette Dinsbach

 
17 juli: Tropische tuinen van Monte Palace op Madeira. Foto Frank Hermse.

  13 juli: Moderne techniek is ook onmisbaar bij het Castel Sant’Angelo, Rome. Foto: Alwin de Wilde

 
10 juli 2012: Museum Belvedere in Oranjewoud/Heerenveen, een ontwerp van Eerde Schippers van Inbo architecten. Foto gemaakt door ir. Annegien van Dijk, architect

 
2 juli 2012: Lagado Architects maakte deze foto in Lagos, Portugal

Reageer op dit artikel