nieuws

Partijen pps VWS/RIVM bekend

Geen categorie

De drie partijen die door de Rijksgebouwendienst zijn geselecteerd om deel te nemen aan de dialoogfase van het project PPS nieuwe huisvesting voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn bekend.

Partijen pps VWS/RIVM bekend

 

 

De nieuwe huisvesting voor de ministeries komt op het Science Park in Utrecht. Deze DBFMO-overeenkomst omvat ontwerp, bouw, financiering, inrichting, levering van facilitaire dienstverlening en onderhoud voor een periode van 25 jaar.

De omvang van het nieuwe gebouw komt uit op circa 60.000 m2 bruto vloeroppervlak. Het gebouw gaat naast kantoren, ook laboratoria bevatten. Een aantal laboratoria is bijzonder beveiligd en bevat high containment-faciliteiten. Vanaf 2018 zullen ongeveer 1.450 medewerkers gebruik gaan maken van het nieuwe pand.

Drie partijen: 

Omnibus Omnia
Aandeelhouders zijn Facilicom Bedrijfsdiensten., Volker Wessels Bouw – Vastgoedontwikkeling Noord/Oost B.V. en Macquarie Capital Group Limited. Onderopdrachtnemers: ARUP, UNStudio, Bouwbedrijf Wessels Rijssen, Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs, DEGW, Homij Technische Installaties, Imtech, Karres en Brands Landschapsarchitecten, Studio Linse, Van Looy Group, Visser & Smit Bouw en VolkerWessels Integraal.

Strukton Hurks
Aandeelhouders zijn Strukton Integrale Projecten B.V. en Hurks groep
Belangrijke onderopdrachtnemers: Strukton Bouw, Strukton Worksphere, Hurks van der linden, Deerns Raadgevende Ingenieurs, Claus en Kaan Architecten Amsterdam, Claus en Kaan Architecten Rotterdam,  H+N+S Landschapsarchitecten, YASK. 

Poort van Utrecht i.o.
Aandeelhouder is BAM PPP PGGM Infrastructure Coöperatie U.A.
Belangrijke onderopdrachtnemers: BAM Utiliteitsbouw, BAM Techniek, DeZwarteHond, Bureau B+B Stedenbouw en Landschapsarchitectuur, ISS Nederland, RKD Architects. 

 

Reageer op dit artikel