nieuws

New York zoekt projectvoorstellen voor ‘micro-unit building’ op Manhattan

Geen categorie

De stad New York nodigt architecten uit projectvoorstellen in te dienen voor het ontwerp van een nieuw ‘micro-unit’-gebouw op Manhattan. Het project is onderdeel van ‘adAPT NYC’, een initiatief om het woningaanbod in New York aan te passen aan de groeiende populatie van eenpersoonshuishoudens. Indienen kan tot 14 september.

New York zoekt projectvoorstellen voor ‘micro-unit building’ op Manhattan

Het gebouw ligt aan de 335 East 27th Street op Manhattan en is eigendom van de stad. Niet minder dan 75 procent van het gebouw zal bestaan uit ‘micro-units’ met een oppervlakte van 275 tot 300 square foot (80 tot 90 m2). Het project dient tevens als voorbeeld voor toekomstige projecten op Manhattan.

Reageer op dit artikel