nieuws

Drie finalisten mini young designer award

Geen categorie

Grafisch ontwerpduo Pinar&Viola, (mode)ontwerper Borre Akkersdijk en Studio Formafantasma zijn de finalisten van de MINI Young Designer Award (MYDA) 2012. Dat maakte de selectiecommissie van Dutch Design Awards bekend. Zondag 21 oktober wordt in Eindhoven de winnaar bekendgemaakt.

Drie finalisten mini young designer award

De drie finalisten

Pinar&Viola zetten gedurfde projecten neer in zowel de commerciële als culturele sector waarin engagement een belangrijke rol speelt. Het onderzoek naar wat esthetiek nog betekent in het huidig medialandschap staat in het werk centraal.

Akkersdijk
Borre Akkersdijk

– In de projecten van (mode)ontwerper Borre Akkersdijk komen diverse disciplines samen, zoals grafisch ontwerp, animatie en mode. Daarnaast plaatst de ontwerper bestaande materialen in een nieuwe context en experimenteert hij met oude technieken voor vernieuwde toepassingen. Deze combinatie resulteert in een frisse en eigenzinnige stijl.

Formafantasma
Studio Formafantasma

– De groei in het werk van Studio Formafantasma is duidelijk zichtbaar. Zo is de herkenbaarheid op zowel nationaal als internationaal niveau gegroeid. Onderzoek en experiment in materiaal staan hoog in het vaandel bij de twee Italiaanse ontwerpers.

Prijsuitreiking

Dit jaar ontvangt de winnaar van de MYDA een prijs ter waarde van €10.000 (€2.500 geld en professionele begeleiding ter waarde van €7.500 vanuit Capital D – Design Cooperation Brainport) en mag een jaar lang in een MINI Cooper 10 Years rijden. De bekendmaking vindt plaats op zondag 21 oktober tijdens de officiële prijsuitreiking van alle Dutch Design Awards tijdens de jaarlijkse Dutch Design Week in Eindhoven.

Reageer op dit artikel