nieuws

Winnaar kavel Hasselt kanaal

Geen categorie

In de Buiksloterham is door de gemeente een competitie uitgeschreven voor het kavel aan het van Hasselt kanaal. Winnaar is de bouwgroep Black Jack BSH onder leiding van Dirk Jan van Wieringhen Borski van BNB architecten en Rene de Prie van BO6 architecten

Winnaar kavel Hasselt kanaal

 

 

In de prijsvraag ging de gemeente op zoek naar een energieneutraal gebouw dat via een collectief opdrachtgeverschap tot stand komt. Met de uitslag krijgen de toekomstige eigenaren een optie op de grond.

Meer dan 25 particulieren hebben zich aangesloten aan de bouwgroep van Dirk Jan van Wieringhen Borski van BNB architecten en Rene de Prie van BO6 architecten met het doel in de komende jaren samen het plan in te vullen en er te gaan wonen of (aan huis)werken. De gemeente heeft in het bestemmingsplan en in de erfpacht vastgelegd dat er zowel gewoond als gewerkt kan worden.

 Kavel Hasseltkanaal 

Units

De basis van het gebouw bestaat kleine zelfvoorzienende units van ca 45m2 waarmee de opdrachtgever zelf de grote van zijn woning of werkruimte kan bepalen. In de basis wordt het gebouw casco opgezet en kan de opdrachtgever zelf of met de architecten de indeling en ontwerp verder uitwerken. Om bijvoorbeeld bedrijf aan huis te hebben en in de toekomst te groeien of te krimpen.

  

Daarnaast worden er een aantal gevelelementen ontworpen die samen het gebouw vormen, afhankelijk van de wens van de opdrachtgever Door een krachtig ontwerp van de gevelelementen zal de totale uitstraling van het gebouw bepaald worden in grote lijnen maar hoe precies zal ontstaan uit de keuzes.

Formatie

In de komende tijd zal de groep verder worden geformeerd worden en onder begeleiding van de architecten het proces en plan verder uitgewerkt worden tot een bouwaanvraag. De opzet is dat medeopdrachtgevers in een geheel transparant proces en voor de kostprijs meebepalen hoe hun eigen woning/bedrijf er uit ziet en hoe ze het gebruiken. Om dit te bewerkstellen word een coöperatie opgezet met de notaris en zijn er gesprekken met banken om de financiering en aanloopkosten van de opdrachtgevers soepeler rond te krijgen.

Reageer op dit artikel