nieuws

Ophef over zwembad Hadid

Geen categorie

Het is een fraai stukje architectonisch werk, het Aquatics Centre van Zaha Hadid. Alleen is niet iedereen er van gecharmeerd, meldt de Britse krant The Telegraph. Het publiek dat dure kaartjes voor slechtzicht plaatsen heeft gekocht bij de finalewedstrijd van de tien meter schans klagen steen en been. De Britse krant The Telegraph zegt in een artikel dat de organisatie heeft nagelaten te melden dat deze plaatsen minder goed zicht hebben om meer bezoekers voor de duikwedstrijden te werven.

Ophef over zwembad Hadid

 

Een woordvoerster zegt de reacties overdreven te vinden. Op deze ‘slechte plaatsen’  is genoeg zicht op de duiktoren. De sprongen kunnen worden gevolgd op de grote schermen in het stadion. De bezoekers missen hierdoor slechts luttele seconden van de sprong.  

Volgens Hadid ligt het niet aan het ontwerp. “Het stadion heeft 8000 stoelen met optimaal zicht op de tien meter hoge duikplank.”  Twee jaar gelden is de lay-out van de tijdelijke tribunes zo vastgesteld. De verrichtingen op het tien meter hoge springplatform kunnen in de top op grote schermen worden waargenomen.“ Voor de schoonspring wedstrijden vanaf de hoge duikplank zijn 2400 plaatsen niet verkocht wegens het slechte zicht.

Lege Stoelen OS 2012 

Nog meer zitplaatsenophef

De slechtzichtplaatsen in het zwembad zijn niet de enige rel. Ook over de lege plekken tijdens de wedstrijden is ophef ontstaan. De Britse Guardian stelde vast dat tijdens de eerste wedstrijden in de basketbalarena 70 procent van de onderste rijen in het stadion niet was gevuld. De plekken voor sponsoren, olympische functionarissen, de nationale bonden en de media.

De lege tribunes zijn vooral zuur voor al die Britten die geen kaartje wisten te bemachtigen. Het thuisland mocht 6,6 miljoen kaarten verdelen. Maar de belangstelling was zo groot, dat meer dan de helft van mensen die zich had ingeschreven, moest worden teleurgesteld. Op het voetbal na – dat niet in Londen maar elders plaatsvindt – zou alles zijn uitverkocht.

Bron: The Telegraph, Guardian, Zaha Hadid, nrc.nl

Reageer op dit artikel