nieuws

Mecanoo wint opdracht University of Cambridge

Geen categorie

Mecanoo heeft de opdracht gewonnen om 234 appartementen te ontwerpen voor de University of Cambridge. De appartementen maken deel uit van het North West Cambridge Development project, een stadsuitbreiding van 141 hectare ten noordwesten van de binnenstad.

Mecanoo wint opdracht University of Cambridge

 

Verspreid over zeven kavels komen ongeveer 600 woningen voor universiteitsmedewerkers, 300 studentenwoningen, een supermarkt, winkels, een basisschool en een kinderdagverblijf.

De gebouwen op de andere zes kavels worden ontworpen door onder andere David Chipperfield Architects, MUMA en Wilkinson Eyre Architects. De totale investering bedraagt 1 miljard pond. De bouwwerkzaamheden gaan midden 2013 van start.

Reageer op dit artikel