nieuws

LIAG wint architectenselectie Liemers College Zevenaar

Geen categorie

LIAG heeft met een Europese aanbesteding de opdracht gekregen voor nieuwbouw van het Liemers College in Zevenaar. Deze VMBO-school komt in het nieuw te ontwikkelen plangebied Zevenaar Oost, 7Poort, in het deelgebied Spoorallee. Het programma is onderverdeeld in een school met sportvoorziening met een omvang van 7.500 m2 en buitenruimten.

LIAG wint architectenselectie Liemers College Zevenaar

 

Een bruisende school

Het Liemers College legt in het onderwijs de nadruk op Culturele Vorming, Natuur en Techniek en Duurzaamheid. LIAG creëerde hiervoor in het ontwerp ruimtes waar leerlingen en docenten gestimuleerd worden samen te werken en elkaar te inspireren.

Er is een balans gevonden tussen privé en openbaar door verschillende variabele werkplekken te creëren, zoals individuele afgeschermde plekken, informatiezuilen en plekken die de interactie stimuleren.

 

 LIAG 

Een slim ingepaste school

Het schoolplein is opgetild en is toegankelijk via grote brede trappen. Het schoolplein krijgt houten vlonders en vormt de verbinding tussen het stationsplein en het achtergelegen park. Onder het schoolplein zijn de onderwijsruimten voor techniek geplaatst. Op de bovenliggende twee verdiepingen bevinden zich onder meer de kantine, twee gymzalen, een theaterruimte en diverse onderwijsruimten.

Deze twee lagen hebben door de grote glazen puien een paviljoenachtig karakter. De derde verdieping heeft een overstek over deze twee paviljoenlagen en huisvest onderwijsruimten, stafruimten en heeft twee grote patio’s om veel daglicht in het gebouw te brengen. Deze overstek werkt als zonwering voor onderliggende ruimten wat dus energetisch voordeel geeft.

Een energiezuinige school

Het Liemers College werkt met zogeheten deelscholen.LIAG heeft hiervoor een kolomstructuur  gekozen die de plattegrond goed aanpasbaar maakt voor andere toekomstige functies. Daarnaast wordt de instructieruimte ook als verkeersruimte gebruikt.

Naar verwachting zal het nieuwe gebouw medio 2014 in gebruik worden genomen.

Reageer op dit artikel